11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРилски спортист спечели срещу Спартак в Самоков за втори път в рамките...

Рилски спортист спечели срещу Спартак в Самоков за втори път в рамките на месец (видео)

14 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист регистрира 14-та поредна победа в НБЛ. На свой терен тимът на Любомир Киров спечели срещу Спартак Плевен с 88:80 в дербито на 25 кръг в шампионата при мъжете. Това бе втори пореден успех за Рилецо над този съперник в лигата в рамките на месец в Самоков.

И ОЩЕ: Самоковци са с баланс от 20-5, като делят върха в класирането с Черноморец, който има същия актив. Селекцията на Любомир Минчев е на трета позиция с 18 успеха и 7 поражения.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

НАЙ-ДОБРИ: Джон Флорвиъс и Джоузеф Лоусън отбелязаха по 16 точки за Рилски спортист. Майкълин Скот добави 11. Алекс Симеонов се отчете с 10 точки и 5 борби.

Талиб Занна и Родни Първис бяха най-резултатни за Спартак Плевен с по 19 точки, като първият грабна и 8 борби. Алекс Ломакс се разписа с 12. С по 10 точки останаха Цветомир Чернокожев и Константин Тошков.

РАЗВИТИЕ: След равностойното начало Рилски взе предимство чрез Джоузеф Лоусън, Крис Минков и Алън Арнет за 22:19 в края на първата част. През втория период самоковци направиха аванса си 9 точки, но Спартак отвърна чрез Талиб Занна, Ивко Ивков, Родни Първис и Алекс Ломакс, за да се доближи до 35:37. Самоковци обаче реагираха и чрез Джон Флорвиъс, Чавдар Костов и Майкълин Скот фиксираха 46:38 в своя полза на голямата почивка.

След паузата преднината на домакините стана двуцифрена, след като Майкълин Скот бе точен за 48:38. Серия от 13-2 за плевенчани, дело на Талиб Занна, Цветомир Чернокожев, Родни Първис и Джулиъс Люис, им даде лидерството за 51:50. Надлъгването продължи преди Джоузеф Лоусън, Алекс Симеонов и Мирослав Васов да дадат глътка въздух на Рилски за 68:61. В последните 10 минути гостите свалиха пасива си до 3 точки за 65:68 чрез Алекс Ломакс и Родни Първис, но самоковци намериха верните решения с помощта на Джоузеф Лоусън, Алън Арнет и Алекс Симеонов за 81:71. Високите играчи на Спартак натежаха с фаулове, а Цветомир Чернокожев не доигра мача, след като изчерпа лимита си от пет такива и седна на пейката. До финалната сирена Рилецо задържа преднината си и спечели с 88:80.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза в шампионата заради турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе в Арена Бургас от 15 до 17 март.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Разликата дойде още в първото полувреме. Те показаха доста по-агресивна защита. Вследствие на това и на наши грешки, ние до полувремето имахме 11, те направиха лесни кошове на контраатака. Късата ротация при високите играчи също оказа влияние, натрупаха фаулове. Липсата на Брайънт Томас също се видя. Смятам, че това са основните неща, заради които ние загубихме„, коментира наставникът на Спартак Любо Минчев след поражението от Рилски в Самоков с 80:88 […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани