4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан се вдигна и навъртя 17 тройки срещу Шумен (видео)

Балкан се вдигна и навъртя 17 тройки срещу Шумен (видео)

Ботевградчани изнесоха най-резултатния си мач в НБЛ през сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на победния път в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич нямаше проблеми срещу Шумен след 112:76 в мач от 17 кръг в мъжкия ни елит. Ботевградчани са с баланс от 10-4 и са трети, докато новакът в лигата е с 1-15 и е девети.

И ОЩЕ: „Зелените“ изнесоха най-резултатния си двубой в шампионата през 2021/2022, финиширайки със 17 тройки. Предишният такъв бе срещу Берое преди около месец, като тогава Балкан отбеляза общо 106 точки.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс бе най-добър за Балкан с 27 точки (5 тройки). Димитър Димитров и юношата Михаил Гавазов, който се включи силно от пейката, добавиха по 17. Амад Рори вкара 14 точки. Денислав Вутев приключи с 11 и 6 борби.

Александър Милов бе над всички за Шумен с 33 точки, като бе 11/23 при стрелбата си от игра. Милош Чойбашич остави срещу името си 10 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините започнаха силно и в първата част навъртяха 35 точки срещу 15 за съперника, водени от Денислав Вутев, Димитър Димитров, Николай Грозев и Дерик Маркс. Гостите така и не намериха начин да ограничат съперника до почивката, въпреки усилията на Александър Милов. Балкан пък дръпна с 30 точки чрез Дивон Уошингтън, Амад Рори и Михаил Гавазов, като до финалната сирена не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 февруари Балкан ще гостува на Левски, а в същия ден Шумен ще приеме Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани