9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски спортист запазва ритъм (видео)

Рилски спортист запазва ритъм (видео)

И Черно море опита, но не успя да спре самоковци

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се справи с още един съперник в НБЛ, регистрирайки 15-та поредна победа. В своя „Арена Самоков“ носителят на Купата и Суперкупата на България спечели срещу Черно море Тича с 85:76 в среща от 16 кръг в родния елит. Самоковци са еднолични лидери в класирането, без загуба, докато варненци са девети с баланс от 4-10.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов се отчете с 21 точки, 6 борби и 6 асистенции за Рилски спортист. Димаджио Уигинс добави 18. Брандън Рандълф завърши с 14 точки, 5 борби и 6 асистенции.

Михаил Молдов бе най-резултатен за Черно море Тича с 15 точки. Тач Ънру се включи от пейката с 13 точки. Мартин Коцев и Мартин Йорданов останаха съответно с по 11 и 10 точки, като последният грабна и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава бяха равностойни през първите 10 минути, в които си вкараха по 17 точки. През втората част на няколко пъти Черно море Тича повеждаше, воден от Тач Ънру, но самоковци отвърнаха чрез Чавдар Костов и Брандън Рандълф за 29:26. Мартин Коцев и Лъчезар Тошков поставиха равенство на таблото за 31:31, което обаче домакините на бърза ръка нарушиха след 6 точки на Чавдар Костов и Димаджио Уигинс. Черно море Тича се озова на 2 точки след кош на Иван Спиров, но Брандън Рандълф, Димаджио Уигинс и Чавдар Костов фиксираха 43:36 в полза на вицешампионите на голямата почивка. 

След паузата въпреки опитите на Тач Ънру, Лъчезар Тошков и Михаил Молдов, Рилски направи преднината си двуцифрена, след като Брандън Рандълф, Димаджио Уигинс, Чавдар Костов и Александър Янев дърпаха конците в нападението на своя тим за 69:51. „Моряците“ се доближиха на 11 точки след серия от 7-0 за 58:69. През последната четвърт домакините издържаха на финалния щурм на съперника и спечелиха, фиксирайки крайното 85:76 в своя полза. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 януари Рилски спортист ще гостува на Берое, докато ден по-късно (б.а. – на 22 януари) Черно море Тича ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани