9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан мина кота 100 срещу Берое (видео)

Балкан мина кота 100 срещу Берое (видео)

Седем баскетболисти с двуцифрен точков актив за ботевградчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан фиксира трети пореден успех в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович не остави шансове на Берое след 105:71 в двубой от 16 кръг в родния елит. Ботевградчани са с баланс от 11-3 и са втори, докато старозагорци са четвърти със 7 успеха и 8 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров завърши с 16 точки и 9 борби за Балкан. Николай Грозев го последва с 15. Павлин Иванов и Константин Тошков вкараха по 14 точки, като първият овладя и 7 борби. Мануел Суарес се разписа с 13 и 9 борби. Илиян Пищиков и Никос Дипларос се отчетоха съответно с по 11 и 10, като последният направи и 8 асистенции.

Дариъс Хол бе най-резултатен за Берое със 17 точки и 7 борби. Дарин Иванов приключи с 15. Ти Кей Идоджи отбеляза 12 точки плюс 5 борби. Михаил Комбаков остана с 10 точки и 5 борби.

И ОЩЕ: Александър Андреевич изигра първи минути за „зелено-белите“, но не успя да се разпише, като регистрира 2 борби и 1 асистенция.

РАЗВИТИЕТО: След като двата отбора си размениха по няколко силни момента в първата част, Балкан все пак излезе напред с 21:16 чрез Мануел Суарес, Николай Грозев и Никос Дипларос. През втория период домакините направиха серия от 19-6, дело на Никос Дипларос, Павлин Иванов, Димитър Маринчешки и Илиян Пищиков, за да дръпнат с 40:22. Дариъс Хол и Ти Кей Идоджи напомниха за себе си и сведоха изоставането на Берое до 14 точки. Балкан успя да запази този аванс и на почивката постави на таблото 48:34 в своя полза.

След прекъсване от 15 минути “зелените” увеличи предимството си до 20 точки чрез Мануел Суарес, Николай Грозев и Димитър Димитров. До финалната сирена Балкан не отстъпи нито за миг инициативата и дори стигна до +38 точки в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 януари Балкан ще гостува на Черноморец, докато два дни по-рано (б.а. – на 21 януари) Берое ще приеме Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани