16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЛевски пребори Черноморец у дома (видео)

Левски пребори Черноморец у дома (видео)

Столичани с победа №9 в НБЛ през 2022/2023

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски се върна към успехите в НБЛ. В своята зала „Триадица“ момчетата на Димитър Ангелов биха Черноморец с 80:70 в мач от 16 кръг в шампионата при мъжете. Столичани са с баланс от 9-5 и са трети в класирането, докато „акулите“ са с 6-9 и са седми.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Михайлов вкара 17 точки за Левски, допълнени от 11 борби за дабъл-дабъл. Златин Георгиев добави 13, 7 борби и 7 асистенции. Асен Великов вкара 12 точки плюс 6 асистенции. Лъчезар Димитров приключи с 11 и 5 асистенции.

Макол Моайен бе най-резултатен за Черноморец с 21 точки и 8 борби. Джордан Тъкър се отчете с 18 и 8 борби. С по 10 точки останаха Симеон Лепичев и Николай Титков, като първият овладя и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите бяха по-съсредоточени в началото и поведоха с 8:2, след като Джордан Тъкър и Макол Моайен не сбъркаха. Левски отговори чрез Златин Георгиев, Лъчезар Димитров, Асен Великов и Николай Михайлов, за да излезе напред с 24:12 след 10 минути игра. През втората част бургазлии се доближиха на 7 точки, след като Симеон Лепичев вкара за 19:26. Златин Георгиев, Джон Флорвиъс и Асен Великов върнаха на бърза ръка двуцифрения аванс на “сините” за 40:28 на голямата почивка.

След кратка пауза Левски започна с 5 безответни точки, дело на Джон Флорвиъс и Николай Михайлов, за +17 точки в актива си. Въпреки опитите на Макол Моайен да държи гостите в мача, Левски увеличи предимството си до 20 точки, след като Лъчезар Димитров на няколко пъти бе точен. Бургазлии все пак се доближиха на 14 точки след 6 безответни, дело на Георги Боянов, Мунис Туту и Симеон Лепичев. Бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон обаче не пускаше инициативата и оформи 61:45 в края на третия период. В последната четвърт бургазлии се доближиха на 8 точки чрез Макол Моайен, Георги Боянов и Симеон Лепичев, но за повече нямаха сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 януари Левски ще гостува на ЦСКА, докато два дни по-късно (б.а. – на 23 януари) Черноморец ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани