17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРилски издържа на финалния щурм на Балкан и на силното включване на...

Рилски издържа на финалния щурм на Балкан и на силното включване на Михаил Гавазов (видео)

Самоковци с успешен старт на годината в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист даде старт на 2024 г. в НБЛ с успешна стъпка. В своята „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров спечели срещу Балкан с 69:64 в мач от 15 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Самоковци са трети, като имат еднакъв баланс със Спартак – 10-5, докато „зелените“ са пети с 8 успеха и 7 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов отбеляза 12 точки за Рилски спортист, допълнени от 5 борби. Майкълин Скот, Александър Янев и Васил Попов добавиха по 9.

Михаил Гавазов се включи силно от пейката за Балкан и се отчете с 16 точки и 6 борби. Димитър Димитров остави срещу името си 15 и 8 борби. Йордан Минчев финишира с 13 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Самоковци достигнаха до двуцифрена преднина още в началото и на голямата почивка фиксираха 39:27 в своя полза, водени от Алекс Симеонов. След паузата Чавдар Костов, Майкълин Скот, Васил Попов и Джон Флорвиъс увеличиха преднината на Рилецо до 21 точки. Шампионите се събраха и отговориха чрез Димитър Димитров, Йордан Минчев и Георги Герганов, за да намалят до 15 точки. В последните 10 минути Балкан се вдигна и с помощта на Михаил Гавазов, Димитър Димитров и Йордан Минчев сведе пасива си до 4 точки, но опитът на Алекс Симеонов и Александър Янев помогна на домакините, които оформиха крайното 69:64 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 януари Рилски спортист ще има за съперник Берое, докато същия ден Балкан ще има визита в Плевен на Спартак.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани