9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилецо взе още едно дерби в НБЛ

Рилецо взе още едно дерби в НБЛ

Самоковци с важна крачка към първото място в редовния сезон в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели за седми пореден път в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ тимът на Людмил Хаджисотиров надви Балкан с 82:77 в мач от 24 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов се отчете с 20 точки и 6 борби за Рилецо. Николас Карвачо оформи дабъл-дабъл – 16 и 11 борби. Брендън Браун се разписа с 14 точки. Алекс Симеонов приключи с 13 и 7 борби.

Николай Грозев бе най-резултатен за Балкан със 17 точки, от които 5 тройки. Сияни Чеймбърс финишира с 16 и 6 асистенции. Божидар Аврамов вкара 15 точки плюс 5 асистенции. Тауан Ейджи остана с по 14.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рилски спортист започна малко по-съсредоточено и излезе напред с 20:10 чрез Брендън Браун и Николас Карвачо. Ботевградчани на няколко пъти намаляваха до 5 точки, но Брендън Браун фиксира 31:24 след 10 минути игра. През втория период Балкан обърна до 36:35 чрез Сияни Чеймбърс, Николай Грозев и Божидар Аврамов. След няколко смени на водачеството Станимир Маринов и Дарко Балабан изведоха гостите напред с 48:43. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Рилски се върна в играта след серия от 22-0, дело на Павлин Иванов, Алекс Симеонов и Николас Карвачо, за да направи 63:48 в своя полза, а Балкан просто нямаше отговор. Почти 10-минутната суша без кош за „зелените“ бе спряна от тройка на Николай Грозев, оформила 51:65 в края на третата част. През последната четвърт ботевградани не се предадоха и чрез Николай Грозев, Станимир Маринов и Тауан Ейджи намалиха изоставането си до 74:77. Николас Карвачо напусна паркета с пет лични нарушения, но неспортсменски фаул на Божидар Аврамов прати на линията Трей Портър, който бе точен за 79:74. Далечен снаряд на гарда на Балкан запази надеждите на гостите след 77:79, а отсъдени крачки на Алекс Симеонов им дадоха шанс за пълен обрат. Той обаче не бе оползотворен от Сияни Чеймбърс, а три успешни наказателни удара на Павлин Иванов и Алекс Симеонов сложиха точка на спора с крайното 82:77.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Рилски направи важна крачка към първото място в редовния сезон, като вече има баланс от 19-2. Отборът на Йовица Арсич е с 15 успеха и 6 поражения и е трети.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 април Балкан ще гостува на Левски Лукойл, а три дни по-късно Рилски спортист ще се изправи срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани