10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаЛегендата Желко Обрадович пред завръщане в Партизан? (Обновена)

Легендата Желко Обрадович пред завръщане в Партизан? (Обновена)

61-годишният специалист има предложение от сръбски гранд за три години

Най-успешният треньор в Европа Желко Обрадович е на път да се завърне към професията след година извън терените. Според медиите в Сърбия, 61-годишният специалист има предложение за три години от Партизан, където стартира своята кариера като наставник.

Според информацията, ако той приема, ще означава, че ще седнe отново на пейката на Партизан след 28 години пауза. Специалистът води „черно-белите“ от 1991 до 1993 г., като с тях триумфира с първата си европейска корона през 1992 г. С Партизан има още титлата в бивша Югославия от 1992 г., както и Купата от същата година.

След това преминава през испанските Ховентут и Реал Мадрид, италианския Бенетон Тревизо, гръцкия Панатинайкос и турския Фенербахче. На сметката си има още 8 европейски титли, като 5 от тях са с „детелините“. Във визитката му има и 2 Купи от турнира Сапорта.

Печели титли и купи от всяко едно голямо първенство, включително 11 от гръцкия шампионат и 7 Купи. Има и Суперкупа на Италия от 1997 г., както и 4 титли на Турция плюс 3 купи, 3 Суперкупи. Носител на златен требъл с ПАО през 2007 и 2009 г. Една от 50-те най-велики личности, допринесли за развитието на Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани