7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: За да победиш Рилски, трябва да играеш през целия мач

Йовица Арсич: За да победиш Рилски, трябва да играеш през целия мач

Основното при нас е до плейофите да сме на по-високо ниво, допълва наставникът на Балкан

Проблемът е, че когато съперникът заиграе по-силно и агресивно в защита, отпускаме дисциплината в нападение. Високите играчи не вкараха на нисък пост. Нямаха достатъчно сили и енергия да вкарват един на един под коша и след това решихме, че ще стреляме тройки, при което допуснахме прекалено много контраатаки и позволихме на Рилски да ни надиграва по-лесно. Имахме периоди, в които показахме добра игра, но за да победиш Рилски, трябва да играеш през целия мач“, коментира пред Max Sport играта на своя Балкан треньорът Йовица Арсич.

Имахме проблем с контузията на Сияни Чеймбърс, който трябваше да излезе. Давонтей Джордан не е в перфектно състояние и когато няма кой да ръководи отбора, винаги има проблеми. Ако бяхме по-силни в защита и вкарвахме повече точки на контраатака, щеше да е по-лесно. По принцип основният проблем е, че не реагирахме добре на тяхната агресивна защита и не се справихме в борбата. През второто полувреме домакините овладяха прекалено много борби“, добави наставникът на ботевградчани, които не успяха в Самоков след 77:82.

Основното при нас е до плейофите да сме на по-високо ниво и тогава ще е много важно как ще играем. Трябва да играем много по-силно тогава. Добре е, че Станимир Маринов вече влиза в час, Божидар Аврамов е в по-добро състояние отпреди два месеца. Вижда се, че напредваме. Николай Грозев не игра на Купата на България, вече може да се разчита и на него. Имаме по-широка ротация и повече възможности, но трябва 40 минути да сме фокусирани. Не може да търсим късите пътеки, срещу добрите отбори просто трябва да се спазва малко повече дисциплина“, смята сръбският специалист.

Когато играеш срещу слаби отбори, това се получава и играчите взимат лоши уроци. Практически се научават, че могат и така да постигат резултати, въпреки че е ясно, че срещу силните отбори няма как да мине такова нещо“, каза още Йовица Арсич.

Рилецо взе още едно дерби в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани