6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Идва краят на сезона и не е времето за ментални...

Людмил Хаджисотиров: Идва краят на сезона и не е времето за ментални грешки

Най-голямата цел все още не сме я изпълнили, заяви треньорът на Рилски спортист

Започнахме много добре първата част, особено в нападение. Вкарахме 31 точки, но допуснахме 24. Балкан е много силен отбор в защита, първи е от гледна точка на играта в дефанзивен план в първенството. Имахме голям спад през втората част, в която реализирахме само 12 точки. По този начин се върнаха в мача и ни поведоха. На полувремето направихме някои промени, мачът до голяма степен се реши в третата четвърт, спечелена от нас с 22:3. Получихме една тройка от страна на Николай Грозев, който през сезона стреля 25%. В този мач той отбеляза 4/5, което прави 80% зад дъгата. Балкан наниза 9 тройки през първото полувреме и реализира общо 15. Очаквахме това нещо„, заяви пред Max Sport треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Балкан с 82:77 в мач от НБЛ.

Към края на мача играхме прибързано, когато водихме. Трябваше да правим по-организирани дълги нападения. Ние обаче направихме такива нападения, в които все едно ние изоставахме в резултата. Върнахме гостите в двубоя, но въпреки това съм доволен, че спечелихме по този начин. В края имахме концентрация и проявихме характер. Балкан е много силен тим, показа го и в Европа“, добави наставникът на самоковци, които записаха победа №19 в НБЛ през сезона.

Много добри треньори казват, че в края на сезона ротацията на един отбор се скъсява до осем човека. Аз искам да използвам дълга ротация, защото ще имаме много мачове. Искам да играем агресивно и да налагаме високо темпо. Всеки, който влиза от пейката, трябва да е максимално концентриран и да играе със самочувствие. Идва краят на сезона и не е времето за ментални грешки. Всеки трябва да е максимално концентриран. Мисля, че в следващата среща играчите, които играха по-малко в този мач, ще помогнат. Имаме голяма нужда от тях“, каза още той.

До голяма степен си подпечатахме първото място в редовния сезон. Аз изисквам във всеки двубой да се играе максимално и да градим един ритъм, с който да влезем в плейофите. Президентът инж. Петър Георгиев не е поставил конкретни цели, но ние всичките сме доста амбициозни и сами сме си си поставили задачи. Вече изпълнихме някои от тях. Най-голямата цел все още не сме я изпълнили. Затова сме гладни и ще я гоним“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Рилецо взе още едно дерби в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани