5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилецо взе дербито в София, окупира върха в НБЛ

Рилецо взе дербито в София, окупира върха в НБЛ

Самоковци си върнаха на Левски Лукойл за загубата отпреди няколко месеца

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист разгроми Левски Лукойл с 87:73 като гост в зала „Универсиада“ в дербито на 10 кръг в НБЛ. Успехът превърна селекцията от Самоков в едноличен лидер в лигата при мъжете у нас.

Преди този двубой двата отбора бяха с еднакви статистически показатели – по 7 победи и 1 загуба и 8 изиграни срещи, а „сините“ бяха начело в подреждането, заради по-добрата си точкова разлика и заради победа в директния сблъсък с Рилецо на старта на шампионата.

И ОЩЕ: Рилски спортист на практика си отмъсти на Левски за поражението в Самоков на 12-и октомври с 64:75 и продължава напред като единствения тим в НБЛ само с едно поражение на сметката си. За Левски Лукойл загубата е втора, след тази от Балкан с 66:68 на 19-и декември в „Универсиада“ в седмия кръг на първенството.

НАЙ-ДОБРИ: С основна заслуга за триумфа на Рилски спортист е Брендън Браун. 180-сантиметровият американец от Финикс, щата Аризона бе голямото оръжие за своя състав с 19 точки. Добре му пригласяше Павлин Иванов. Бившият гард на Левски се отчете с 13 точки, а юношата на Черно море Тихомир Желев добави 11, с 11 се разписа и другият американец в Рилецо – центърът Трей Портър.

За Левски силни изяви имаше отново представител на САЩ – 184-сантиметровият гард Тайрън Брейзълтън, който напусна паркета с дабъл-дабъл от 19 точки и 11 асистенции, но и това не помогна на домакините. Сръбският център Данило Тасич, който играе втори пореден сезон със „синия“ екип, бе близо до двойните показатели с 16 точки и 9 борби, а капитанът Чавдар Костов се прибра в съблекалнята с 16 точки.

ОПАЗЕН: За първи път от кой знае колко време насам, само с 4 точки завърши един от най-силните баскетболисти в България Христо Захариев. Той престоя на игрището почти 30 минути, а отбеляза единствените си точки от игра в мача с точна стрелба от тройката броени секунди преди сирената, оформяйки крайния резултат.

ГОСПОДАР ПОД КОША: Това е определението, което можем да дадем в този мач за легионера на Рилецо Николас Карвачо. Той овладя 14 борби под ринговете, 6 от тях в нападение и има огромен пръст в категоричната победа на своя отбор.

В ЛАЗАРЕТА: От състава на „сините“ продължават да отсъстват трайно две важни фигури – Асен Великов и Йордан Минчев, които продължават да се възстановяват след претърпени операции и контузии в колената.

ДОБРЕ ДОШЪЛ: В първите дни на новата година ръководството на Левски Лукойл укрепи подкошието си и привлече американски център. Става въпрос за Макол Мауийн, който е висок 207 см, тежи 111 кг и за последно носи екипа на Канзас Стейт в NCAA. Договорът му с българския тим е първи професионален за него.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Седмицата се очертава тежка за Левски Лукойл. Тази седмица столичани ще изиграят още един двубой от НБЛ. В събота (09.01) момчетата на Константин Папазов ще приемат Берое в Стара Загора. По същото време, но у дома, в Самоков, играчите на Людмил Хаджисотиров посрещат Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани