7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан подчини Черноморец в Бургас (видео)

Балкан подчини Черноморец в Бургас (видео)

4 поред за селекцията на Йовица Арсич в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за четвърти пореден път в НБЛ през този сезон, след като се наложи над Черноморец с 92:76 като гост в мач от 10 кръг. Селекцията на Йовица Арсич вече има баланс от 6-3, като заема трето място в класирането. Бургазлии пък са пети с 3 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Тауан Ейджи оформи дабъл-дабъл за Балкан с 21 точки и 12 борби. Сияни Чеймбърс добави 19 и 5 асистенции. Божидар Аврамов се отчете с 12 точки.

Дианте Болдуин бе най-резултатен за Черноморец с 24 точки, 7 борби и 6 асистенции. Константин Коев се разписа с 20 и 7 борби. Уендъл Люис остана с 14 точки и 10 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойна първа четвърт, приключила при 27:25 за Балкан, през втория период ботевградчани успяха да дръпнат с двуцифрен аванс чрез Давонтей Джордан, Тауан Ейджи и Божидар Аврамов за 54:39. След паузата бургазлии на няколко пъти намалиха изоставането си до 9 точки чрез Дианте Болдуин, Константин Коев и Уендъл Люис. Божидар Аврамов обаче фиксира 69:59. През последната четвърт “зелените” направиха преднината си 20 точки и до края не изпуснаха лидерството.

И ОЩЕ: Технически проблем на интернет връзката в залата прекъсна за втория период онлайн излъчването на двубоя. Все пак тя бе възстановена чрез усилията на лигата и на домакините от Черноморец на голямата почивка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 януари Балкан ще приеме Спартак Плевен, а Черноморец ще почива в следващия 11 кръг.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани