15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияПърва загуба за Левски Лукойл в НБЛ

Първа загуба за Левски Лукойл в НБЛ

Балкан отмъкна победата от "сините" в последните 5 секунди

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан и Левски Лукойл оправдаха очакванията за истинско дерби, а от него победители излязоха ботевградчани. Краен резултат в зала „Универсиада“ 68:66 и първа загуба за „сините“ от началото на сезона в НБЛ.

РАЗВРЪЗКАТА: След като бе в ролята на догонващ почти цял мач, Балкан прекърши съперника след хладнокръвна тройка на Крис Минков 42 секунди преди сирената. Минков бе намерен отлично от Аврамов и не трепна.

Още в ответната атака обаче Костов направи немислимото и на свой ред прониза съперника с невероятна стрелба от нула градуса – 66:66, а таблото показваше, че остават 26 секунди. Капитанът на Левски имаше и претенции, че срещу него е извършено нарушение при защитата на скочилия да блокира стрелбата му Минков, нo такова не бе отсъдено.

Драмата стана пълна 6 секунди преди края на редовното време, Балкан отново излезе с едни гърди напред. Чудесно под коша Чеймбърс намери Айджи – 68:66. Последва светкавичен таймаут за Тити Папазов, но след него домакините сбъркаха непростимо при внасянето на топката в игра. Реферите прибегнаха до видеоповторение, за да установят дали някой от гостите е докоснал коженото кълбо, но след дълга консултация, становището им бе категорично: аут!

И това бе всичко в този мач!

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Левски Лукойл допусна първо поражение след шест поредни победи от есента насам, докато Балкан взе глътка въздух и се пребори за трети успех в шампионата.

НАЙ-ДОБРИ: За Балкан това бяха Тауан Ейджи с дабъл-дабъл от 15 точки и 12 борби, а Дарко Балабан също завърши с двойни показатели от 14 точки и 11 борби.

Над всички в двубоя за Левски бе Чавдар Костов с 18 точки, 5 борби и 4 асистенции, с точка по-малко от него остана Данило Тасич, който добави и 7 овладени под коша топки. Христо Захариев постави на сметката си 16 точки, а като титуляр за първи път от попадането си при мъжете излезе 18-годишният племенник на Константин Папазов и възпитаник на Буба – младежкия национал Константин Тошков.

ЗРИТЕЛИ ПО НЕВОЛЯ: От състава на „сините“ липсваха три основни фигури – възстановяващите се от операции на колената Асен Великов и Йордан Минчев, както и Тайрън Брейзълтън, който е с настинка.

Ботевградчани пък бяха без Станимир Маринов, Денислав Вутев и Давонтей Джордан, който е контузен.

ШАПКИ ДОЛУ: Изключително мъжество демонстрира гардът на Левски Венцислав Петков, който излезе на терена само два дни, след като майка му загуби битката с коронавируса.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – БАЛКАН

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани