12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАПриеха Клас 2022 в Залата на славата на НБА (ВИДЕО)

Приеха Клас 2022 в Залата на славата на НБА (ВИДЕО)

Ману Джинобили, Тим Хардауей, Джордж Карл и Суин Кеш поведоха колоната тази година

Aржентинската легенда Ману Джинобили, участникът в 5 издания на Мача на звездите в НБА Тим Хардауей, треньорът Джордж Карл и носителката на 3 шампионски титли в WNBA Суин Кеш бяха приети в Залата на славата в Спрингфийлд, щата Масачузетс. Част от Клас 2022 са още Линдзи Уейлън, Боб Хигинс, Мариан Стенли, Хю Еванс, Тереса Шанк-Гренц, Дел Харис, Лу Хъдсън, Лари Кастело и Радивой Корач.

Церемонията се проведе миналата нощ, а колоната поведе Ману Джинобили, който оставя на НБА 4 шампионски титли с екипа на Сан Антонио, редом до Тим Дънкан и следвайки наставленията на Грег Попович. В най-силното първенство в света той има общо 14 043 точки, 3697 борби и 4001 асистенции. На сметката си има още 2 участия в Мача на звездите отвъд океана. През 2008 г. е избран за Най-добър шести играч на сезона.

Тим Хардауей е част от Идеалния отбор в НБА през 1997 г. Бившият баскетболист на Маями, Голдън Стейт и Далас се нарежда на 12-то място във вечната ранглиста по асистенции (с по 8.2 на мач). 3 пъти е част от Втория тим на НБА и веднъж от Третия. Част и от Тима на новобранците в лигата през 1990 г. Неговият №10 в Маями е изваден от употреба. Краят на кариерата му идва след общо 15 373 точки и 2855 борби. След това се отдава на треньорство.

Суин Кеш има във визитката си още 4 участия в Мача на звездите в женската НБА, като на два пъти достига до приза MVP в него. Бившата баскетболистка на Детройт, Сиатъл и Чикаго е част от Втория най-добър тим в WNBA през 2003 и 2004 г. Освен това, женската НБА я поставя в Символичните си отбори за 20-тата и 25-тата си годишнина.

Джордж Карл води тимове в НБА като Кливланд, Голдън Стейт, Милуоки, Денвър и Сакраменто, както и Сиатъл Суперсоникс. Получава наградата за Треньор №1 в лигата през 2013 г. 4 пъти е на пейката на състав в Мача на звездите отвъд океана. На НБА отдава повече от 30 години като наставник.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани