17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: В дадени моменти не знаехме какво правим или забравяхме

Любо Минчев: В дадени моменти не знаехме какво правим или забравяхме

Направихме най-неправилното нещо, коментира наставникът на Спартак Плевен

Първо, да честитя на победителите. Ние изиграхме изключително слаб мач като цяло и изобщо в нападение. Започнахме лошо, с по-лоша организация и най-вече тръгнахме да се надиграваме индивидуално. Не бяхме акцентирали да се играе по този начин. Не знам на какво да го отдам. Не искам да критикувам в момента и да правя генерални анализи. Изключително слабо и грешно играхме в нападение, дори и глупаво„, коментира треньорът на Спартак Плевен Любо Минчев след поражението от Черноморец с 62:86 във финала за Купата на България.

„Като цяло най-силната страна на Черноморец е долу в полето. Те разполагат с високи и атлетични играчи, а ние се опитваме оттам да ги атакуваме, дали с пробив, дали ако някой получи отдолу. Това за мен не е правилно. Направихме най-неправилното нещо. Вижте колко малко стрелби от тройката имаме. Отдавам го и на лоша организация. В дадени моменти не знаехме какво правим или забравяхме. Не знам на какво да го отдам“, допълни наставникът на плевенчани, които играха първия си финал в турнира от 28 години насам.

„За да спреш прехода на бързите атаки на Черноморец трябва да имаш добра организация в нападение, а ние нямахме. Това е едно от нещата. До полувремето имахме 10 грешки, това са технически, а тактически или организационни това са различни неща. Когато имаш слаба организация е предпоставка противникът ти да направи контраатака“, разясни той.

„Ние взимахме борби в нападение просто защото не вкарвахме. Опитвахме се с тях да вкараме. Но това не беше акцент. Лошият процент, лошите изпълнения на движенията доведоха до това„, завърши Любо Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани