19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаПовече от 15 000 души във Витория на крака за триумф на...

Повече от 15 000 души във Витория на крака за триумф на Коди Милър-Макинтайър и Баскония (видео)

Oтборът на българския национал с рекорд по посещаемост в мач от ACB лигата за последните пет години

Коди Милър-Макинтайър и Баскония триумфираха за първи път у дома през 2023/2024 в Испания. Отборът на българския национал подчини Билбао с 92:72 в мач от 3 кръг в ACB лигата.

Срещата във „Фернандо Буеса Арена“, във Витория бе наблюдавана от 15 504 зрители. Това е рекорд по посещаемост за двубой от испанския елит в последните пет години.

Коди Милър-Макинтайър бе сред титулярите за Баскония, като остана на паркета 23 минути. В тях гардът регистрира 9 точки, 1 борба, 5 асистенции и 1 открадната топка, като бе 3/5 при стрелбата си за две точки и 1/2 от тройката.

Маркъс Хауърд бе най-добър за победителите с 16 точки.

Тригви Хлинарсон бе най-резултатен за Билбао с 13 точки, 8 борби и 5 асистенции.

Домакините изнесоха силна втора четвърт, спечелена от тях с 22:11, след което излязоха напред с 40:31. След паузата Коди Милър-Макинтайър и компания наложиха своя ритъм и стигнаха до преднина от 20 точки, като до финалната сирена нямаха проблеми да я задържат.

Баскония е с баланс от 2-1 и се намира на пето място в класирането на ACB лигата. На 8 октомври Коди Милър-Макинтайър и тимът му ще спорят с Гранада. 

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – БИЛБАО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани