11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПобеди за Фаб Файв, Микс и Хебър в ББЛ А група

Победи за Фаб Файв, Микс и Хебър в ББЛ А група

Два мача от регион Запад и един от регион Юг се изиграха във втория ешелон

Фаб Файв, Микс и Хебър записаха победи в последните си мачове от редовния сезон в ББЛ А група.

Фаб Файв завърши трети в регион Запад, след като се наложи над Балкан -2 със 75:53 в столичната зала „Триадица“, главно след по-силната си игра в подкошието.

По 14 точки за победителите отбелязаха Георги Христов (8 борби) и Красимир Кръстев, Мартин Горунов приключи с 11 точки и 8 борби. За отбора от Ботевград Стефан Михайлов се отчете с 15 точки и 9 борби, Михаил Гавазов финишира с 13 и 7 борби, а с 11 точки остана Александър Гавалюгов.

В другия мач от регион Запад Микс постигна убедителна победа срещу Правец с 98:71 в последния им мач, но без това с нещо да промени класирането, като те са съответно десети и девети.

Георги Михайлов бе в основата на успеха на Микс с 30 точки (8 тройки). Павел Мангуров се отчете със 17 точки и 9 борби. Иван Илиев вкара 15 точки. За Правец Данаил Христов бе над всички с 30 точки и 15 борби. С 13 и 8 асистенции остана Тодор Колев.

Един от лидерите на Юг Хебър нямаше проблеми да спечели последния си мач от редовния сезон, след като в собствената си зала „Иван Симеонов“ надигра Раковски със 102:65. Отборът от Пазарджик може да завърши първи в крайното класиране, само ако прекият му конкурент Хасково направи грешна стъпка срещу Пловдив Мамбас в неделя, тъй като предимството в директните мачове е за тима на Янко Желев.

Юлий Арабаджийски записа 20 точки и 10 борби за Хебър. Станислав Тенов остави срещу името си 19 точки. Дабъл-дабъл – 18 и 12 борби оформи Станислав Ваклинов. За Раковски Милен Иванчев се отчете с 15 точки и 13 борби. Даниел Колев регистрира 14 и 7 борби.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани