18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаБългарин ще участва в първото издание на младежката Шампионска лига

Българин ще участва в първото издание на младежката Шампионска лига

Станислав Хинков и неговият Лудвигсбург ще играят на турнира в Турция следващата седмица

Българско присъствие ще има в първото издание на младежката Шампионска лига. Станислав Хинков ще бъде част от формацията на немския Лудвигсбург, която ще се включи в надпреварата. 

Турнирът ще бъде от 11 до 15 април в турския град Бурса. В него ще участват отбори до 18 години от десет клуба от Шампионската лига, представящи осем различни държави.

Станислав Хинков и неговият тим попаднаха в група B на надпреварата. В този поток са още литовският Ритас, турският Тофаш, израелският Бней Ерцлия и испанският Тенерифе. В другата група са юношеските състави на Нимбурк, Апоел Йерусалим, Остенде, Игокеа и Мурсия.

Снимка: Championsleague.basketball

Турнирът ще започне с мачове от груповата фаза, които ще се играят в общо три дни. След приключването й първите два отбора от всяка група се класират на полуфиналите, а победителите от тях ще спорят за трофея.

Стартът на младежката Шампионска лига за Станислав Хинков и Лудвигсбург ще бъде поставен на 11 април (вторник) с два мача – съответно срещу Тофаш и Тенерифе. Ден по-късно (б.а. – на 12 април) 194-сантиметровият баскетболист и съотборниците му ще спорят с Ритас, а на 13 април ще имат мач срещу Бней Ерцлия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани