18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияПламен Алексиев пред BBALL.BG: Най-специалният момент за мен е Купата в Плевен

Пламен Алексиев пред BBALL.BG: Най-специалният момент за мен е Купата в Плевен

Доволен съм от постигнатото, но и съжалявам, че не успях да стана шампион с Черно море, признава гардът

Един от най-сърцатите баскетболисти в НБЛ Пламен Алексиев сложи официлно край на активната си спортна кариера. Гардът изигра последния си мач в българския шампионат миналата събота, при загубата на своя Черно море Тича от Левски Лукойл с 57:110.

Във Варна отдадоха заслуженото на своя капитан (видео)

Пред BBALL.BG Пламен Алексиев говори за кариерата си, за треньорите си и младите играчи, за постигнатото, за играта и за бъдещето. Ето какво сподели капитанът на варненци:

– Кога взе решението да сложиш край на кариерата си?

– От началото на пандемията обмислям това решение и тази година окончателно взех това решение.

– Видяхме сълзи в очите ти преди последния ти мач с Черно море Тича. Какви мисли минаха през главата ти, докато дикторът в залата изреждаше постиженията ти?

– Какви ли не. Всичко изплува в съзнанието ми от ранна възраст, когато влязох за първи път в залата, та чак до завръщането ми от Стара Загора и нелепата контузия на ахилеса.

– Има ли нещо специално, което някой ти каза в събота и ще запомниш завинаги?

– Радвам се, че доста хора дойдоха да ме уважат и ми се обадиха по телефона да ме поздравят, за което съм им благодарен.

– Поглеждайки назад каква равносметка би направил за себе си? 

– Като цяло аз влязох в залата на 14 години и доста хора казват, че е доста късно, но аз от малък се занимавам със спорт, с доста труд и лишения, мисля, че съм оставил следа в хората около баскетбола и в него. Естествено, имало е много неща, които съм си мечтал да направя, но за жалост не се получиха. Доволен съм от постигнатото, но и съжалявам, че не успях да стана шампион с Черно море.

– Има ли момент в кариерата ти, който ти е по-специален?

– Най-специалният момент, като си върна лентата, според мен е спечелването на Купата на България в Плевен.

– Кои са треньорите, на които дължиш най-много?

– Има двама треньори, които вече не са сред нас и това са Христо Борисов и Симеон Варчев. Също така – Петко Делев, Дарин Великов и Любо Минчев. Всички тези треньори ме иградиха като човека, който съм, и баскетболиста, който бях.

– Какви съвети би дал на младите играчи? 

– На младите играчи бих казал да вярват в себе си и да преследват мечтите си, но за да имат успех трябва да положат много труд, саможертви и да изхабят много нерви, и никога да не се предават.

– Ще ти липсва ли играта?

– Естествено, че ще ми липсва играта и затова мисля да се занимавам с това, което съм правил през последните 20-тина години. Мисля да си почина малко, да подредя мислите си и тогава ще видим.

– Какво би казал на всички фенове, които не успяха да присъстват на мача срещу Левски Лукойл?

– Благодаря на всички фенове на баскетбола за безрезервната подкрепа в добри и лоши моменти на паркета. За жалост всичко си има край и той дойде. Респект!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани