17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияПет поред за Спартак в НБЛ (видео)

Пет поред за Спартак в НБЛ (видео)

Плевенчани победиха Левски в София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак спечели за пети пореден път в НБЛ. В столичната зала „Триадица“ отборът на Любо Минчев победи Левски с 86:65 като гост в среща от 20 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Плевенчани са трети в класирането на мъжкия ни шампионат с баланс от 14-5, но и двубой по-малко, докато столичани са 12-ти с 5 успеха и 15 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис се завърна в игра за Спартак с 24 точки и 6 асистенции. Николай Стоянов добави 21, от които 5 тройки, и 5 борби. Талиб Зана бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 14 борби.

Димитър Маринчешки също стигна до двойните показатели за Левски – 15 точки и 11 борби. Златин Георгиев финишира с 11 и 6 борби. Красимир Петров се включи от пейката с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути плевенчани си гарантираха двуцифрен аванс през втория период, водени от Родни Първис, Николай Стоянов и Талиб Зана, с което достигнаха до 51:38 в своя полза на голямата почивка. След паузата гостите не изпуснаха контрола над срещата, но Левски все пак намали до 10 точки в последната част чрез Златин Георгиев, Димитър Маринчешки и Красимир Петров. Спартак отговори чрез Цветомир Чернокожев, Родни Първис, Константин Тошков и Брайънт Томас за преднина от 21 точки и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 февруари Спартак ще приеме ЦСКА в отложен мач от 18 кръг в НБЛ. За Левски предстои двубой срещу Миньор 2015 на 11 февруари.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани