11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Фокусът беше на максимум

Петър Златанович: Фокусът беше на максимум

Младите ще играят повече следващия път, без значение и от резултата, заяви треньорът на Балкан

„Бяхме изключително концентрирани. Имахме фокус от началото на мача, което много ми хареса, защото не обичам това къде в Европа, къде в първенството, да се избират мачове за игра. Това до някаква степен ме убива, така че съм щастлив, че фокусът беше на максимум“, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след успеха над Ямбол с 80:67 в среща от НБЛ.

Тази седмица сме имали две тренировки – една в Португалия и една ден преди мача, което е прекалено малко, но такъв ни е графикът. Повече фокусът бе върху говоренето и видеото, отколкото върху това да тренираме. Всеки един момент ни е ценен да тренираме, но това е. Относно закъснението на мача, и те чакаха, както и ние. Така че фокусът трябва да се запази спрямо съперника, а не спрямо това колко сме чакали. Доволен съм от тази гледна точка, защото като паднеш в последния двубой в българското първенство, както ние в Бургас, е реално в следващия мач да има малко повече мотивация, който и да е съперникът, защото остава малко горчив вкус“, допълни наставникът на ботевградчани, които са втори в класирането с баланс от 6-2.

Младите ще играят повече следващия път, без значение и от резултата, защото могат да дават от себе си, а не е реално и невъзможно да играеш на две места с шестима човека, така че трябва да очакват и повече минути и ще получат такива. Този цикъл сряда-събота ни е много познат. Следващият ни мач е в Стара Загора, там са изключително непредвидими. Не знаеш какво те очаква, така че не мисля, че ще е много лесно„, каза още Петър Златанович.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани