17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияАсен Великов: Когато отидеш да играеш полуфинал, не е достатъчно само да...

Асен Великов: Когато отидеш да играеш полуфинал, не е достатъчно само да се бориш

В София Левски ще покаже доста по-различно лице, допълни гардът

Два мача в Ботевград. Опитахме се да играем агресивно, опитахме се да покажем нашата игра. Безспорно на моменти се получаваше, но в голяма част и от двете срещи не играхме в защита и в нападение, така както трябваше. Когато отидеш да играеш полуфинал, не е достатъчно само да се бориш. Трябва да имаме малко повече търпение, да четем ситуациите. И в първия мач, и днес повеждаме с 10 точки и когато трябва да сме малко по-умни, по-търпеливи и да увеличим разликата и да си направим мача по-лесен, ние допускаме елементарни грешки, а Балкан с отворени стрелби да се върне в мача. По този начин няма как да победим Балкан, особено в тази зала, в която при 1-2 изстрела от тройката всички се вдигат. На тях им идва самочувствието“, каза капитанът на Левски Асен Великов след загубата от Балкан със 72:76 в мач от полуфиналите в НБЛ.

Смятам, че серията е много дълга, ние не сме се отказали. Както се видя и днес, се борихме. На този етап сме равностойни и смятам, че в София Левски ще покаже доста по-различно лице. Ние на моменти започваме да се надиграваме с тях, което в нашия случай не ни носи успех. Имаме два дни, в които да коригираме точно тези неща. Ако коригираме нашето нападение, ще затворим лесната контраатака на Балкан. Знаем много добре, че те са много силни на контраатака след наши недобри отигравания и грешки. Вярвам, че в София домакинският фактор и публиката, която съм сигурен, че ще бъде в залата, тази сигурност, тази мотивация, която Балкан получиха, с нея ще се върнем в Ботевград за пети мач“, допълни гардът на столичани.

Балкан свърши работата си у дома за 2-0 в полуфиналите на НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани