13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Когато играеш финал, независимо в какъв турнир, той трябва да...

Петър Златанович: Когато играеш финал, независимо в какъв турнир, той трябва да се спечели

Подмладяването на отбора първоначално ще ми скъса нервите, заяви треньорът на Балкан

Казах на моите играчи в съблекалнята, че когато играеш финал, независимо в какъв турнир, той трябва да се спечели. Така се изгражда характер и се каляваш като победител, така че искаме да спечелим всеки един възможен финал. От тази гледна точка съм доволен„, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович, след като тимът му спечели турнира в Плевен след 101:91 във финала срещу Спартак

„Доволен съм от представянето на отбора, но има грешки, които са нормални за този период. Да, може би съм по-нервен, защото за нас предстои ФИБА Къп. Нещата, които искаме да изпробваме в този турнир, трябва да се случат сега. Другите отбори не ги чака подобен вид състезание и могат малко по-спокойно да влязат във форма, докато ние трябва да сторим това по-бързо, даже бих казал, че нямаме време“, добави наставникът на шампионите. 

„Ние се нуждаем от това да играем с ниска петица, защото на този етап нямаме типичен център. Всеки един тим от НБЛ търси подобен играч, това не се отнася само за нас. Имаме информация, че и другите отбори го правят, трансферният пазар не е затворил все още. Да, тренираме по този начин и ще играем така, тъй като останалите отбори гледат ние какво играем“, допълни специалистът. 

Следващите две контроли срещу Крайова ще бъдат от голямо значение, защото този отбор вече игра за Купата на Румъния, която стартира преди дни. Отборът е в добра форма, а ние ще проверим докъде сме с подготовката преди мача с Левски за Суперкупата на България. Аз исках да имаме две силни проверки преди първата ни официална среща. Разбра се, че искаме да спечелим този трофей, но Левски също ще има подобни намерения„, каза още Петър Златанович. 

Подмладяването на отбора първоначално ще ми скъса нервите. Хората в Ботевград казват, че за три спечелени титли в рамките на пет години стигат и искат нещо да се промени. Ще видим докога ще сме в подобен състав, сезонът е дълъг“, завърши той. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани