12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаОлимпиакос извади от употреба екипа с №7 в чест на Василис Спанулис...

Олимпиакос извади от употреба екипа с №7 в чест на Василис Спанулис (видео)

Събитието, което се проведе в Двореца на мира и дружбата в Пирея, бе уважено и от Александър Везенков

Олимпиакос се поклони пред забележителната кариера и качествата на една от легендите на гръцкия баскетбол – Василис Спанулис. В неделя вечер, в Двореца на мира и дружбата в Пирея фенове, ръководители и бивши и настоящи играчи на „червено-белите“, сред които и новото попълнение на Сакраменто в НБА Александър Везенков, станаха свидетели на специална церемония, с която бе изваден от употреба екипа с №7.

По време на своята реч Василис Спанулис благодари на всеки, който е бил част от неговия спортен път. След това бившият гард и настоящ треньор на Перистери се присъедини към семейството си на паркета, за да види как неговият №7 се издигна високо над трибуните.

„Никога няма да забравя тази вечер. Това е най-великата вечер в моята кариера, с изключение на тези, в които печелихме титли“, обърна се Василис Спанулис към феновете, закривайки церемонията.

Събитието в Двореца на мира и дружбата в Пирея, освен Александър Везенков, уважиха президентът на Евролигата Деян Бодирога, Никос Зисис, Ник Калатес, Софоклис Шорцанитис, Перо Антич, Димитрис Итудис и Янис Сфайропулос. Специални видео обръщения към Реализатор №1 в най-силната клубна надпревара на Стария континент за всички времена споделиха шампионът в НБА с Денвър от миналия сезон Никола Йокич и звездата на Словения Лука Дончич.

Василис Спанулис носи екипа на Олимпиакос от 2010 до 2021 г. С „червено-белите“ той има трофеите в Евролигата от 2012 и 2013 г., както и 3 шампионски титли и Купа на Гърция. MVP на първенството в южната ни съседка през 2012 и 2016 г., както и Най-полезен на финалите през 2012, 2015 и 2016 г. Реализатор №1 на финалите за Купата на Гърция през 2018 г.

В колекцията си има още наградата за MVP в турнира на богатите от 2013 г., както и още два приза за MVP на финалите в Евролигата от 2012 и 2013 г. като част от Олимпиакос. Носител на Междуконтиненталната купа отпреди 10 години, когато става и Най-полезен играч на турнира.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани