18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияПетър Георгиев: Това, което се случи във ФИБА Къп, е нещо ново...

Петър Георгиев: Това, което се случи във ФИБА Къп, е нещо ново за българския баскетбол

Не се натискаме да сме домакини на Купата, федерацията ще реши, каза още президентът на Рилски спортист

Ръководството на Рилски спортист даде специална пресконференция в Пресклуб „България“ относно класирането на отбора в Топ 16 във ФИБА Къп. На нея присъстваха президентът на клуба инж. Петър Георгиев, изпълнителният директор Борислав Чилингиров и треньорът Людмил Хаджисотиров.

На срещата с медиите Петър Георгиев говори за класирането на самоковци в следващата фаза, за Купата на България и за новия спортен комплекс, който се строи близо до Самоков. Ето и какво каза той:

Това, което се случи, беше неочаквано. Това, което се случи в българския баскетбол, а именно два отбора да прескочат първия етап на ФИБА Къп, е нещо ново. Само по себе си говори за това, което сме направили. Искам да поздравя колегите от Балкан, защото техният успех е по-сериозен от нашия. Направихме нещо, с което българският баскетбол да се гордее. За първи път ни се случи да направим такава организация за домакинство на „балон“. Нямате си и представа какви бяха изискванията на ФИБА. Неслучайно получихме благодарствено писмо от международната централа. Предстои ни по-тежката част във ФИБА Къп и в НБЛ. Да се надяваме, че можем да зарадваме феновете на баскетбола“, заяви Петър Георгиев.

Хванахме се с една трудна задача да си направим една собствена база. Ако някой ден се разширят нещата, този комплекс ще задържа една зала, която няма да е по-малка от сегашната. Комплексът ще разполага с още една по-малка зала, ще има плувен басейн и възстановителен център. Всичко това е на 100 метра надморска височина. След тази база започва планината Рила. Този комплекс ще бъде едно притегателно място за различни видове спорт. Струва ми се, че ще идват и отбори от чужбина. Благодаря на всички, които ме разбраха и помогнаха за построяването на тази база“, сподели президентът на Рилецо.

Основният организатор за турнира на Купата на България е Българската федерация по баскетбол. Има доста желаещи, но България разполага с две зали, които да кандидатстват и организират такова събитие – „Арена Ботевград“ и „Арена Самоков“. Не говоря за „Арена Армеец“, защото организирането на турнира там ще струва много скъпо на федерацията. Чувам колеги и нямам нищо против тях, но условията в другите зали не са подходящи за правенето на едно такова сериозно състезание, което се излъчва по телевизията. Ако го съберем в една такава малка зала, където самите отбори няма къде да седнат по трибуните, няма да говори добре за баскетбола в България. Ние не се натискаме да сме домакини. Федерацията трябва да определи кой ще е домакин чрез жребий“, завърши Петър Георгиев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани