5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Oгромен опит e за тима, че успя да срещне такива...

Людмил Хаджисотиров: Oгромен опит e за тима, че успя да срещне такива класни съперници

Знаем, че по-важните мачове са пред нас, смята треньорът на Рилски спортист

Людмил Хаджисотиров сподели, че е доволен от класирането на Рилски спортист в Топ 16 на ФИБА Къп. На днешната пресконференция в Пресклуб „България“ наставникът говори за жребия във втория по сила турнир, за представянето на самоковци по време на „балона“ и за химията в отбора.

Аз като треньор съм доволен от спортно-техническата част и от продукта, който отборът представя на паркета. Доволен съм не само от това, че успяхме да се класираме в Топ 16 на ФИБА Къп, което се случва за първи път в историята на клуба, но и от това, че и в трите мача играхме добър баскетбол. Можехме да спечелим два мача, включително и този срещу Капфенберг, който е шампион на Австрия и не идва от баскетболна страна, но има шестима чужденци и двама американски треньори. Нямахме късмет, но се радвам, че успяхме да компенсираме в третия мач срещу Киев. И в трите двубоя показахме добър, отборен баскетбол и се борихме. Това е всичко, което един треньор може да изисква от своите състезатели“, сподели Людмил Хаджисотиров по време на срещата с медиите.

Смятам, че е огромен опит за тима, че успя да срещне такива класни съперници. Киев е шампион на Украйна. Треньорът на този тим е водил три отбора от Евролигата – Макаби Тел Авив, Жалгирис и Брозе Бамберг. Бил е селекционер на националния отбор за мъже на Латвия. Беше голямо удовлетворение това, че успяхме да се противопоставим на такъв тим. Ние имахме нужда от една такава позитивна емоция. Факт е, че ни предстоят по-трудните срещи. В момента се намираме в позиция, в която не сме били. Към този момент сме на първо място в класирането на НБЛ и сме в Топ 16 на ФИБА Къп, но апетитът идва с яденето. Знаем, че по-важните мачове са пред нас. Надявам се всички да бъдат здрави, за да се подготвим по най-добрия начин“, добави Удо.

Радвам се, че успяхме да играем добре под напрежение, защото съществуваше такова в нашите редици. Имахме огромно желание да спечелим и да се класираме. Знаехме, че в първия мач малко не ни достигна, най-вече от гледна точка на късмета. За мен по-приятното беше, че под напрежение успяхме да се представим на ниво и с характер да победим един доста по-опасен съперник. Искам да поздравя и Балкан за класирането. На фона на ситуацията в България със спорта и с пандемията това е един много светъл лъч – два български отбора да продължат напред към следващия етап в този турнир. Това е нещо, което не се е случвало до момента. Смятам, че до известна степен и двата отбора бяхме отписани, тъй като се намирахме в много силни групи. Поради тази причина, успехът е много сладък“, каза още специалистът.

Всички поставени отбори в жребия на ФИБА Къп са доста класни, неслучайно се намират в тази позиция. Трудно е да имаш предпочитания, но смятам, че от това, което съм направил като проучване, една идея по-лесни са швейцарския Фрибург и украинския Днипро. Почти всичките тимове са с чуждестранни треньорски щабове и с доста американци. Интересното през този сезон в надпреварата е, че много от нещата се решават в един двубой. Мисля, че един максимално подготвен отбор в един мач може да направи добро представяне, ако има късмет. Надявам се да имаме късмет в жребия„, смята наставникът на Рилски.

Има още какво да подобряваме в отбора. Селекцията ни е много добре направена за НБЛ. Имаме по двама равностойни играчи на всяка позиция. За първи път тимът ни е толкова млад, но с това идва и доста енергия, която е нещо много позитивно. Аз като треньор виждам много неща, в които можем да се подобрим. Изисквам го всеки ден от баскетболистите. Добре е, че не сме правили промени в селекцията от началото на сезона. Има добър колектив и химия, работата върви по един добър начин. Постоянно повтарям на играчите, че трябва да бъдат гладни и въпреки че вече сме постигнали добри резултати, има още неща, които искаме да направим. Настоящият сезон е доста интересен в българското първенство, защото всеки може да победи всеки при първите няколко отбора в класирането. Жалко, че няма публика, понеже това е много атрактивно за феновете“, завърши Людмил Хаджисотиров.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани