7.1 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоЕвропаПау Гасол слага край на кариерата си през следващата седмица?

Пау Гасол слага край на кариерата си през следващата седмица?

41-годишният баскетболист най-вероятно ще направи това на 5 октомври

Eдна от легендите в европейския баскетбол Пау Гасол най-вероятно ще обяви края на своята забележителна кариера съвсем скоро. Според медиите в Испания, официалната пресконференция ще бъде на 5 октомври (вторник).

41-годишният баскетболист си даде време за почивка след Олимпиадата в Токио, която се оказа последното голямо събитие за него на национално ниво. На Игрите с „Ла Фурия“ той достига до 1/4-финалите, оставяйки срещу името си средно по 6.5 борби и 4.8 борби.

През миналия сезон Пау Гасол се завърна в игра след двугодишно отсъствие, заради контузия. През 2020/2021 той носи екипа на Барселона, с който игра финал в Евролигата и стана шампион в ACB лигата. В испанския елит 216-сантиметровият баскетболист има средни показатели от 10.4 точки и 5 борби.

Пау Гасол има общо 11 медала на международно ниво с Испания, включително злато от световното първенство в Япония през 2006 г., 2 сребърни отличия от Олимпиадите в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г., както и три европейски титли от Полша 2009, Литва 2011 и Франция 2015.

Кариерата му преминава още през Лос Анджелис Лейкърс, Мемфис, Чикаго, Сан Антонио и Милуоки. Двукратен шампион в НБА с „езерняците“. Има 6 участия в Мача на звездите отвъд океана. Новобранец на годината през 2002 г. На най-силното първенство в света оставя общо 1368 двубоя, в които има средни показатели от 10.5 точки, 8.7 борби и 1.2 асистенции.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани