12.1 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоЕвропаПартизан ликува със златото в Адриатическата лига във вечер, изпълнена с рекорди...

Партизан ликува със златото в Адриатическата лига във вечер, изпълнена с рекорди (видео)

Повече от 22 000 зрители наблюдаваха петия мач от финалите в турнира за 2022/2023

Партизан приключи сезона с трофей в Адриатическата лига. Селекцията на легендата Желко Обрадович триумфира в решителния пети мач от финалната серия срещу Цървена Звезда след 96:85 пред рекордните за един двубой от турнира 22 198 души.

„Черно-белите“ завоюваха златото в Адриатика за първи път от 10 години насам. Титлата е под №7 за Партизан в историята на надпреварата, превръщайки се в първия тим, достигнал тази цифра.

Кевин Пънтър отбеляза 32 точки за Партизан, гарнирани с 5 борби. Гардът заслужи и отличието за Най-полезен играч на плейофите в Адриатическата лига. Зак Лидей вкара 15. Джеймс Нънали приключи с 12 точки.

Огнен Добрич бе най-резултатен за Цървена Звезда с 18 точки и 5 борби. Бен Бентил се разписа с 15. Неманя Недович остана с 12 точки.

Селекцията на Желко Обрадович показа по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 57.9% срещу 45.6% за „звездашите“. Партизан даде само една част от съперника – третата, спечелена от отбора на Душко Иванович с 34:21.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани