11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБалкан-2 и Правец с успехи в ББЛ А група

Балкан-2 и Правец с успехи в ББЛ А група

Срещите от регион Запад се проведоха в "Арена Ботевград"

Балкан-2 и Правец спечелиха двубоите си в регион Запад на ББЛ А група. Мачовете се проведоха в „Арена Ботевград“.

Балкан-2 записа втора победа за сезона, след като се справи с Политехника с 97:79. След оспорвано начало, „зелените“ бързо натрупаха двуцифрена преднина, а след 10 минути водеха с 27:20. Високата резултатност се запази и през втория период, а на почивката предимството отново бе за домакините – 49:44. Столичният тим стигна до пълен обрат след почивката, но ботевградчани бързо върнаха водачеството си и не го изпуснаха до последно.

Страхотен мач за победителите изигра 17-годишният Илиян Пищиков, който завърши срещата с 42 точки, като вкара и 7 от общо 13-те тройки на отбора си. Дабъл-дабъл от 18 и 10 борби записа Михаил Гавазов, а центърът на мъжкия отбор Денислав Вутев се отчете с 13 точки и 7 борби. За Политехника бившият национал Стефан Георгиев-Торо бе най-резултатен с 20 точки, а Ивайло Константинов завърши с 14, 11 борби и 7 асистенции.

Другата среща бе по-оспорвана, като в нея Правец надви Енигма Фойерверк със 76:69. Двата тима си размениха по една четвърт през първото полувреме. Отборът на Иван Коцев поведе с 26:18 след 10 минути, но малко преди почивката съперникът му обърна за 40:38. Правец направи нов обрат в началото на второто полувреме, но без да успее да натрупа солидна преднина. На няколко пъти баскетболистите на Георги Давидов скъсяваха разликата на 2-3 точки, но опонентът им удържа преднината си до края и спечели.

Даниел Милчев бе над всички за успеха с 18 точки и 13 борби. По 12 отбелязаха Костадин Лазаров и Павлин Ганчев (13 борби), а с 11 точки, 8 борби и 8 асистенции е Тодор Колев. За Енигма Фойерверк Преслав Неделчев записа 18 точки и 7 борби. Красимир Петров е със 17 и 10 борби, Любомир Орешаров има 16 точки и 7 борби, а Виктор Германов добави 14.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани