24.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоЕвропаПАО залага на участник в Идеалния отбор на Евролигата (видео)

ПАО залага на участник в Идеалния отбор на Евролигата (видео)

Матиас Лесор подписа за две години с "детелините"

Панатинайкос не жали сили и прави сериозен състав за следващия сезон. „Детелините“ се разбраха с Матиас Лесор, чийто договор ще бъде за две години, обявиха от клуба.

206-сантиметровият баскетболист започва професионалната си кариера в Елан Шалон през 2014 г. След това преминава през Нантер, Цървена Звезда, Уникаха Малага, Байерн Мюнхен, Монако, Макаби Тел Авив и Партизан.

Носител на Купата на Франция през 2017 г. Шампион във ФИБА Къп през същия сезон. Шампион на Сърбия от 2018 г. Има трофей и в Еврокъп от 2021 г. В последния сезон с Партизан Матиас Лесор става носител на златото в Адриатическата лига, а освен това, попада в Идеалния отбор на Евролигата и се превръща в най-добър борец.

През 2022/2023 бронзовият медалист с Франция от световното първенство в Китай през 2019 г. записва средно по 12 точки, 7.1 борби и 0.4 асистенции в общо 38 мача на „черно-белите“ в турнира на богатите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани