6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияОще 300 лв. от глоби след кръга в НБЛ

Още 300 лв. от глоби след кръга в НБЛ

От лигата санкционираха играчи, заради технически нарушения

На второто си заседание за 2022/2023 Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи още санкции. Те са на обща стойност 300 лв. след технически нарушения.

Ето какви са решението на ДАС към НБЛ:

„На поредното си заседание за сезона Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ на срещата Рилски спортист – Балкан  на 15.10.2022 г., в гр. Самоков. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Брандън Рандолф – състезател с №22 от отбора на БК „Рилски спортист“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №10 между отборите на БК “Рилски спортист” и БК “Балкан”, проведена на 15.10.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №22 от отбора на БК „Рилски спортист“ – Брандън Рандолф е отсъдено техническо нарушение за отправяне на пренебрежителен жест с ръка към съдия след отсъдено нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На базата на същия доклад ДАС:

– Налага на Деванте Фостър – състезател с №1 от отбора на БК „Балкан“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №10 между отборите на БК „Рилски спортист“ и БК „Балкан“, проведена на 15.10.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от отбора на БК „Балкан“ – Деванте Фостър  е отсъдено техническо нарушение за хвърляне на топката към главата на противников състезател, намиращ се на пода. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На същото заседание ДАС се запозна с доклада на София Масларова за мача Ямбол – Берое в Ямбол и реши:

– Налага на Тарекей Идоджи – състезател с №1 от отбора на БК „Берое“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №6 между отборите на БК „Ямбол“ и БК „Берое“, проведена на 15.10.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №1 от отбора на БК „Берое“ – Тарекей Идоджи е отсъдено техническо нарушение за реакция след съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“  

След като се запозна с доклада на Чавдар Захиров за срещата Спартак Плевен – Левски, ДАС УКАЗВА:

– на БК „Спартак Плевен“ да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Уредът за 24 секунди не отчита в 1/10 (десети) последните 5 секунди от периода на 24/14 секунди – т.16.; 2. Неработеща червена линейна индикация (светеща линия) по целия периметър на таблото, отчитаща времетраенето на изтекъл период – т.14).

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани