10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияОт Черно море Тича на протест пред общината в сряда

От Черно море Тича на протест пред общината в сряда

От клуба приканват спортната общественост в града за подкрепа

Баскетболният Черно море Тича, съвместно с родителите на спортуващите деца в клуба, организира протест пред сградата на Община Варна. Той ще се проведе на 20 април (сряда) от 10.00 ч.

Причина за протеста на варненския клуб е отказът на Комисията по „Младежки дейности и спорт“ към Община Варна да уважи искането на клуба за финансова помощ на проведено през миналата седмица заседание. Затова алармираха преди няколко дни от Черно море Тича.

Ето и какво написаха на официалния си сайт от лагера на Черно море Тича по повод протеста: 

На 20.04.2022 г. от 10 часа БК „Черно море Тича“, съвместно с родителите на спортуващите деца в клуба, организират протест пред сградата на Община Варна. Протестът е продиктуван от специалното отношение на Общински съвет Варна, в частност комисията „Младежки дейности и спорт“.

Комисия, която трябва да защитава спорта на град Варна, а в същото време се въздържа да вземе каквото и да е решение, позовавайки се на нормативни трикове – без нито един глас против, но въпреки това с отрицателно становище.

Комисия, която се подигра с колективния спорт във Варна – футбол, баскетбол, волейбол, хандбал.

Комисия, която не позволи на клубовете да защитят своите искания.

БК „Черно море Тича“ приканва спортната общественост да подкрепи протеста, защото след „смъртта“ на хандбалния шампион „Локомотив“, идва края на баскетбола в града.

На 20 април Черно море Тича има мач от НБЛ. Тогава варненци ще приемат Черноморец от 19.00 ч. в зала „Христо Борисов“.

ПрезGoogle
ИзточникChernomoreticha.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани