10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАНеостаряващият Крис Пол вдъхнови Финикс срещу Ню Орлиънс (видео)

Неостаряващият Крис Пол вдъхнови Финикс срещу Ню Орлиънс (видео)

"Слънцата" взеха първия мач от плейофите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс успя да намери пътя към победата на старта на плейофите в НБА. „Слънцата“ надделяха над Ню Орлиънс със 110:99 у дома, за да излязат напред с 1-0 в серия от елиминациите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Пол открадна шоуто за Финикс, реализирайки 30 точки, 19 от които в последната част, плюс 7 борби и 10 асистенции. Девин Букър добави 25 и 8 асистенции. Диандре Ейтън финишира с 21 точки и 9 борби.

Си Джей Маккалъм бе най-резултатен за Ню Орлиънс с 25 точки, 8 борби и 6 асистенции. С по 18 останаха Брандън Инграм и Йонас Валанчиунас, като вторият овладя и 25 борби.

РАЗВИТИЕТО: Крис Пол, който ще навърши 37 години на 6 май и който досега няма титла в НБА, бе истинско вдъхновение за Сънс в трудните моменти. Гостите изоставаха с 23 точки, но се вдигнаха и намалиха до 71:79, като продължиха да тормозят съперника. Това обаче въобще не притесни Крис Пол, който наниза следващите 14 точки за Сънс в последната четвърт, за да ги изведе до 99:85 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха от седем срещи. Мач №2 между Финикс и Ню Орлиънс ще бъде на 20 април. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – НЮ ОРЛИЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани