Отвъд океана поставиха Везенков сред най-добрите играчи извън НБА

Още едно признание за крилото на Олимпиакос

540

В анкетата на генералните мениджъри от НБА тази година е засегнат и въпрос кои са най-добрите играчи извън САЩ. Гласове в тази графа получава и националът на България Александър Везенков. 

Българинът се нарежда до играчи като Никола Миротич, Василие Мицич, Еди Таварес и сензацията от Франция Виктор Уембаняма. 

През лятото се заговори за евентуалното преминаване на Александър Везенков в Сакраменто, който придоби правата му от Кливланд по време на драфта в НБА. Интересът към крилото от страна на „кралете“ бе сериозен, но в крайна сметка той взе решение да остане още един сезон в гръцкия Олимпиакос. Кингс обаче ще продължат да следят развитието му.

Александър Везенков и Олимпиакос вече поставиха начало на сезона в Гърция, спечелвайки Суперкупата, а на 7 октомври ще дадат старт и на 2022/2023 в Евролигата. В петък от 21.30 ч. 27-годишният баскетболист и съотборниците му ще гостуват на Барселона в мач от 1 кръг.

Предишна статияГенералните мениджъри се спряха на Дончич за фаворит за званието MVP в НБА
Следваща статияЗайън Уилямсън с първи мач за Ню Орлиънс след пауза от 521 дни (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."