19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПолитехника е първият победител в турнира за Купата на Дупница

Политехника е първият победител в турнира за Купата на Дупница

Домакините спечелиха срещу Ботев 2012

Политехника спечели първото издание на турнира за Купата на Дупница, на който бе домакин. Надпреварата бе организирана от клуба и Българска баскетболна лига в партньорство с Община Дупница, като се проведе този уикенд в спортната зала в града. В нея участваха още ЦСКА -2, Видабаскет и Ботев 2012 Враца, а за MVP бе избран Димитър Генов от състава на Политехника.

На полуфиналите Политехника постигна убедителна победа срещу Видабаскет с 90:54 след много солидна игра в подкошието. Домакините водеха през цялото време, като в края преднината им достигна и 49 точки. Най-резултатен за успеха бе Мартин Петров с 20 точки, а Асен Попов се отчете с 18 и 9 борби. За тима от Видин по 12 точки реализираха Теодор Киров и Цветомир Стрезов.

За финала се класира и съставът на Ботев 2012 Враца, който в другия мач надви ЦСКА -2 с 80:76. Новакът в ББЛ А група, в чийто състав личаха имената на някои доста опитни играчи, натрупа двуцифрена преднина още в началните минути срещу участващия основно с юноши в надпреварата тим на съперника и не я изпусна до края. Калоян Пенев се отчете с 26 точки и 10 борби за успеха, докато с 18 точки и 8 борби се разписа Ценко Наков. В групата „червените“ бе и треньорът в школата на клуба Ахилеас Зикас, който вкара 20 точки, а Мартин Александров срещу името си 18.

Загубилите се изправиха един срещу друг в двубоя за третото място, в който Видабаскет направи късен обрат срещу ЦСКА -2, след като изоставаше с двуцифрена разлика, спечелвайки със 73:67. Калоян Петров записа 16 точки за успеха, 12 добави Филип Емилов, а Теодор Киров регистрира 10 точки и 7 борби. Ахилеас Зикас отново бе най-резултатен за отбора си и в този мач с 15 точки, а 12 остана Марк Воденичарски.

Политехника записа изразителна победа и във финалния си мач, този път срещу Ботев 2012 Враца със 104:75. Първите 15 минути на срещата бяха много оспорвани с няколко смени на водачеството. Последва обаче силна серия на състава от Дупница, който на почивката се откъсна с 49:33 и до края спечели още по-убедително. Даниел Запрянов бе най-резултатен за победителите със 17 точки, с 16 финишира Мартин Петров. За съперника Калоян Пенев се отчете с 23 точки, 19 добави Джими Хънт.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани