17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаНебойша Видич за Макаби Хайфа: Сблъсък на две стратегии

Небойша Видич за Макаби Хайфа: Сблъсък на две стратегии

След като сме стигнали до Финалната четворка, наистина можем да кажем, че си заслужава, е мнението на треньора на Балкан

Балкан ще участва във втората си Финална четворка в Delasport Балканска лига след тази през 2014 г. Ботевградчани ще имат за съперник Макаби Хайфа на полуфиналите утре (29 април) от 16.30 ч. в зала „Айн Сара“ в израелския град Нахария.

Ето и какво сподели преди финалите в турнира треньорът на Балкан Небойша Видич:

– Как стигнахте до финалите, имайки предвид натоварената програма през сезона?

– Сега, като погледна назад, изглежда страшно. През ноември казахме, че ни чака тежък декември, през декември казахме, че ни чака тежък януари, така че решихме, че целият сезон ще бъде такъв и спряхме да мислим за това. И след като сме стигнали до Финалната четворка, наистина можем да кажем, че си заслужава.

– Как оценявате представянето на Балкан до момента и колко голям успех е за вас да стигнете до Финалната четворка?

– Честно казано, мислям, че сме един от 4-те най-добри отбора в турнира тази година със сигурност. Но ако ме питате дали съм доволен от нивото на баскетбола, на което се представяме, ще кажa не. Ще ви кажа една тайна – никога не съм доволен.

– Играхте два пъти с Макаби Хайфа и си разменихте по една победа. Какво е мнението ви за съперника и какъв ще бъде ключът към успеха в утрешния двубой?

Това не е Макаби Хайфа, срещу когото играхме. Нов състав, нов треньор, нова философия. Трудно е да правиш скаутинг и да подготвяш мач срещу тях. Това ще бъде сблъсък на две стратегии. Eдната лежи на голям бюджет, привличане на опитни играчи с репутация няколко седмици преди финалите. Другата е основана на солиден бюджет, уреден състав и трудолюбив отбор, който желае да играе три финала този сезон. Ще видим коя е по-добра около 19.00 ч. в петък. 

Срещите от Финалната четворка в Delasport Балканска лига можете да наблюдавате в ефира на Ring TV. 

ПрезGoogle
ИзточникBalkanleague.net
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани