7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияОбразователен проект на БФБ представя ползите от баскетбола (видео)

Образователен проект на БФБ представя ползите от баскетбола (видео)

Целта му е да популяризира играта сред учащите

Първото видео от баскетболната поредица, която най-награждаваният образователен сайт в страната Ucha.se подготвя, беше публикувано днес в безплатната секция „Ценно и интересно“ на платформата. Проектът включва шест видеа, които се изработват по заявка на българската федерация по баскетбол и с проектно финансиране от ФИБА Европа. Целта на инициативата е популяризиране на баскетбола сред учащите в България, чрез разработване и предоставяне онлайн за безплатно ползване на видео уроци за практикуването на популярния спорт.

Първото видео от баскетболната поредица, което нашите партньори от Ucha.se разработиха, е демонстрация на изключителен професионализъм. То дава пълна представа на зрителите за всички предимства от практикуването на баскетбол. Безплатните видео уроци ще дадат възможност на много деца и младежи да тренират, дори когато нямат възможност да работят с квалифицирани специалисти. Същевременно чрез този инструмент баскетболът ще ангажира много по-лесно своята целева аудитория“, коментира Виктор Кирков, и.д. изпълнителен директор на баскетболната федерация, който е идеолог на партньорството с Ucha.se.

От първото баскетболно видео учениците ще се запознаят с основните причини да играят баскетбол. Те могат да разберат как практикуването на този спорт влияе върху физическото развитие на децата и какви важни житейски умения възпитава в тях. От него става ясно още, че играчите имат голяма свобода на избор за мястото и начина, по който да упражняват баскетбол.

Най-голямата причина да тренираш баскетбол обаче е и най-простата – играй го, защото е забавно. Баскетболът е джентълменска игра. Развива сила и умения, кара те да се подобряваш, но чисто и просто е супер приятен за игра и те кара да се чувстваш добре“, се казва във видеото.

Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за училище от 1 до 12 клас на разбираем и интересен език, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде представен в нея. Очаква се чрез сайта и социалните мрежи на платформата видеото да достигне до над 900 000 регистрирани ученици, родители и учители, и още хиляди хора в страната.

В близките седмици в безплатната секция на Ucha.se ще бъде качено и второто баскетболно видео, в което са обяснени правилата на популярния спорт.

Вижте сами: 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани