19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияДва тима с медали на международен турнир за студенти в Израел

Два тима с медали на международен турнир за студенти в Израел

Играчите на ВТУ донесоха на страната ни сребро и бронз от надпреварата в Израел

Българско участие имаше на международен турнир за студенти в Израел. Домакин на надпреварата от 18 години насам е университетският спортен клуб в Тел Авив, а в нея традиционно се включват и тимове от цял свят. 

Целта на турнира е да превърне участниците от съперници на терена в съюзници, за да изгладят различията си чрез спортния дух.  

За първи път тази година България имаше свой представител в лицето на мъжкия отбор по баскетбол на Великотърновския университет. В турнира се включиха още представители от Израел, Литва, Йордания, Палестина и Украйна.  

В надпреварата 5×5 на израелска земя отборът в състав Константин Коев, Цветослав Острев, Христо Милетов, Петьо Колев, Светлозар Стойчев, Димитър Радев, Благовест Иванов и Джен Дай, достигна до финал, където обаче отстъпи в края на сборен отбор от баскетболисти от всички университети в Израел и си тръгна с купата за второ място. 

В турнира 3×3 българският тим от студенти, включващ Благовест Иванов, Светлозар Стойчев, Димитър Радев и Джен Дай, завоюва бронзовите медали.  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани