11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияНов мениджър в Академик

Нов мениджър в Академик

Александър Груев ще изпълнява тези фукции в пловдивския клуб

Академик ще има нов мениджър. Тези функции в пловдивския клуб ще изпълнява бившият баскетболист и досегашен асистент в щаба на пловдивчани Александър Груев.

Ще имам нова роля в клуба като мениджър – спомагателна функция за всички в отбора от играчите до ръководството, търсене на спонсори. Това е нашата основна цел – да запалим децата за баскетбол. Имаме нов партньор, а общата ни задача е да направим спорта достъпен до възможно най-много хора. Ще се провеждат безплатни спортни събития, с които да покажем и да запознаем спортът баскетбол, както в Пловдив, така и извън него. Нашата обща мисия и цел е да накараме хората да водят по-здравословния начин на живот чрез спорт, заяви Александър Груев по време на официалната пресконференция на Академик. 

Нека да се концентрираме върху положителното. Новият гард Омар Крайем е изключително класен и мисля, че ще води отбора по много добър начин. Отделно Кръстомир Михов показа страхотно израстване. Ще продължим да правим турнирите 3х3. Ще бъдат организирани за всички възрасти. Миналата година ходихме и на републиканско първенство. За съжаление контузия на Михов ни попречи за нещо повече, защото можехме да спечелим първенството“, каза още бившият гард. 

„Искаме да поканим пловдивчани на турнира на 23 и 24 септември. Ще стане голямо шоу и ще участват много силни отбори, включително и шампионът от миналия сезон Балкан, ЦСКА, който се завръща в НБЛ, и Ямбол. Ще има много изненади за публиката. Очаквам да не загубим мач в Пловдив. Отборът на мен лично много ми харесва и е равностоен на всички позиции. От влизането си в НБЛ Академик се бори винаги докрай и въпреки, че доста често има 5-6 отбора с по-голям бюджет, ние се борим и сме равностойни на всички отбори„, е мнението на Александър Груев. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани