15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНикос Дипларос с кош за успеха на Балкан в Стара Загора

Никос Дипларос с кош за успеха на Балкан в Стара Загора

Гардът се разписа 20 секунди преди края, за да даде разликата срещу Берое

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за втори пореден път в НБЛ. Момчетата на Тони Дечев отказаха Берое с 86:85 като гости в мач от 5 кръг в родния елит. Така „зелените“ вече имат баланс от 2-2 и са шести, докато старозагорци са с 2 победи и 3 загуби и са на пето място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес завърши с 25 точки и 5 борби за Балкан. Димитър Димитров добави 18, 7 борби и 6 асистенции. Калвин Годфри се включи от пейката с 13 точки. Никос Дипларос се отчете с 11 точки, 5 борби и 8 асистенции.

Корнелиъс Хъдсън бе най-добър за Берое с 19 точки и 8 борби. Дариъс Хол финишира с 14. Ти Кей Идоджи вкара 13 точки. Ерик Димитров остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме, като след изиграването му Берое все пак имаше аванс от 4 точки за 46:42. След паузата преднината на старозагорци стана 6 точки, но Балкан не се отказа и чрез Мануел Суарес, Димитър Димитров и Павлин Иванов обърна до 60:56. Домакините не се забавиха и след успешни акции на Корнелиъс Хъдсън, Ти Кей Идоджи и Ерик Димитров отново излязоха напред с 64:63.

През последната четвърт гостите направиха серия от 7-0, дело на Николай Грозев и Никос Дипларос, за да си върнат лидерството за 70:64. Берое обаче не сведе глава и отново се озова напред с помощта на Робърт Георгиев, Ти Кей Идоджи и Александър Тодорович за 81:80. Надлъгването продължи, а 40 секунди преди сирената отново Тодорович бе точен за 85:84, но шампионите имаха какво още да покажат. Кош на Никос Дипларос 20 секунди преди края се оказа ключов за успеха на участника във ФИБА Къп.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 ноември Балкан ще приеме Черноморец, а два дни по-рано (на 17 ноември) Берое ще гостува на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани