20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРилски спря устрема на Черно море Тича в НБЛ (видео)

Рилски спря устрема на Черно море Тича в НБЛ (видео)

Пети пореден успех за самоковци

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист не допусна поражение в още един мач от НБЛ. Отборът на Людмил Хаджисотиров се справи със съпротивата на Черно море Тича с 86:77 като гост в последен двубой от 5 кръг в родния елит. Самоковци са с баланс от 5-0 и са втори, докато варненци имат 3 победи и 1 загуба и заемат трето място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс се отчете със 17 точки и 8 борби за Рилски спортист. По 15 вкараха Чавдар Костов и Еван Бати, като първият грабна и 6 борби. Александър Янев финишира с 13 точки и 5 борби. Деян Карамфилов се разписа с 12, 5 борби и 6 асистенции.

Лъчезар Тошков и Тач Ънру бяха най-добри за Черно море Тича с по 19 точки, като вторият направи и 5 асистенции. Михаил Молдов регистрира 13. Аверил Угба остана с 12 точки и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора се размениха по няколко силни момента в началото, като надлъгването продължи през цялата първа част. Все пак Чавдар Костов даде крехък аванс на гостите за 22:21. Ситуацията не се промени до средата на втория период, но след това самоковци направиха серия от 12-0, дело на Деян Карамфилов, Димаджио Уигинс и Александър Янев, за да излязат напред с 46:38.

След паузата Александър Янев и Димаджио Уигинс увеличиха преднината на Рилски спортист до 10 точки. Черно море Тича отвърна чрез Михаил Молдов, Мартин Коцев, Аверил Угба и Тач Ънру, за да се доближи до 50:52. Крис Минков и Еван Бати обаче дадоха глътка въздух на Рилецо за 58:52, но домакините не се забавиха и сведоха пасива си до 56:58 след успешни акции на Тач Ънру. През последната четвърт въпреки усилията на „моряците“, носителят на Купата и Суперкупата на България не изпусна победата, воден от Еван Бати, Чавдар Костов и Деян Карамфилов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Рилски спортист ще приеме Берое, а два дни по-късно Черно море Тича ще гостува на Спартак в Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани