11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАНикола Йокич с историческо постижение в НБА (видео)

Никола Йокич с историческо постижение в НБА (видео)

Сърбинът стана първият, преминал границата от 2000 точки, 1000 борби и 500 асистенции в един сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър си осигури участие в плейофите на НБА за четвърта поредна година. Нъгетс се наложиха над Мемфис със 122:109 у дома, което ги изведе до пети успех в последните им седем мача.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич бе над всички за Денвър с 35 точки, 16 борби и 6 асистенции. Арън Гордън добави 22 и 5 борби. Уил Бартън и Боунс Хайланд вкараха по 16 точки, като вторият направи и 7 асистенции.

Дезмънд Бейн бе най-добър за Мемфис с 14 точки. Дилън Брукс и Зейър Уилямс останаха с по 12.

И ОЩЕ: Двубоят се оказа исторически за лидера на Денвър Никола Йокич. Сръбският център стана първият, преминал границата от 2000 точки, 1000 борби и 500 асистенции в рамките на един сезон. Постижението на Йокич дойде, след като той получи удар в главата от Джерън Джаксън Джуниър, като се наложи на два пъти да напусне паркета, заради aркада. Все пак, 27-годишният баскетболист остана в игра с превръзка.

КЛЮЧЪТ: Нъгетс доминираха под двата ринга, като грабнаха 47 срещу 34 борби за съперника. Освен това, домакините бяха по-точни в стрелбата от игра – 55% срещу 47% за Гризлис.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – МЕМФИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани