8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова избра Горжов за втори път

Борислава Христова избра Горжов за втори път

Българката ще остане в Полша и през 2021/2022

Борислава Христова ще остане в Полша и през следващия сезон. От Горжов потвърдиха, че националката ще играе за участника в Еврокъп и през 2021/2022, макар че интерес към нея от силни европейски отбори не липсваше.

„Много съм развълнувана от предстоящия сезон с Горжов. Изграждаме много талантлив отбор с голям потенциал и опит. Просто трябва да съберем всички елементи заедно, да работим усилено и вярвам, че можем отново да се борим за призовите места в лигата“, споделя пред официалния сайт на полския тим Борислава Христова.

В първата си година в професионалната си кариера като част от Горжов родената във Варна баскетболистка достига до 1/8-финал в турнира Еврокъп. Освен това, тя спечели първия си медал в чужбина – бронз в полския елит. През 2020/2021 Борислава Христова записва средно по 17.3 точки, 4.5 борби и 2.7 асистенции в 26 мача за Горжов в полското първенство, както и по 19.5 точки, 5.3 борби и 1.8 асистенции в общо 4 срещи в европейските турнири.

В кариерата си досега Борислава Христова преминава още през Вашингтон Стейт, където става реализатор №1 на всички времена. 182-сантиметровата състезателка защитава още цветовете на Черно море Одесос и Нефтохимик, както и на Истанбулски университет.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани