5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАНикола Йокич и Джамал Мъри донесоха победа на Денвър във финалите и...

Никола Йокич и Джамал Мъри донесоха победа на Денвър във финалите и влязоха в историята на НБА (видео)

Двамата играчи на Нъгетс станаха първите съотборници с трипъл-дабъл с 30 точки в един мач

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Никола Йокич и Джамал Мъри влязоха в историята на НБА, извеждайки Денвър до втори успех във финалите. Нъгетс се наложиха над Маями със 109:94 като гости и отново излязоха напред в серията за златото в най-силното първенство в света през този сезон след 2-1.

И ОЩЕ: Никола Йокич и Джамал Мъри станаха първите съотборници в лигата, достигнали до трипъл-дабъл с 30 и повече точки в един мач както във финална серия, така и в плейофите и в редовния сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Джамал Мъри бе най-добър за Денвър с 34 точки, 10 борби и 10 асистенции. Никола Йокич го последва с 32, 21 борби и 10 асистенции. Крисчън Браун се включи от пейката с 15 точки.

Джими Бътлър бе най-резултатен за Маями с 28 точки. Бам Адебайо финишира с 22 и 17 борби. Кейлъб Мартин остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Нъгетс този път не позволиха на съперника да направи обрат, водейки с 21 точки през второто полувреме, в което Маями така и не излезе напред. Дънкан Робинсън все пак свали пасива на домакините до 9 точки 1.22 мин. преди края, но дуото Никола Йокич и Джамал Мъри изведе Денвър до победата с крайното 109:94.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири победи от седем двубоя. Мач №4 между Маями и Денвър ще бъде на 10 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани