6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов: Основното е нашата работа в Спартак да бъде свършена

Николай Стоянов: Основното е нашата работа в Спартак да бъде свършена

В тези дни преди старта на сезона трябва да изградим нашия стил, който да показваме и да надграждаме, добави един от основните играчи на плевенчани

Спартак приключи на втори на турнира, чийто домакин бе през миналия уикенд. Един от основните играчи на плевенчани Николай Стоянов сподели впечатленията си от надпреварата, като говори още за подготовката на тима преди старта на сезона в НБЛ и в Европейската северна баскетболна лига. 

Получи се интересен турнир. И първият, и вторият мач ни показаха доста неща, които трябва да подобрим, променим, настроим преди да започнат мачовете от редовния сезон в шампионата и в Северната лига. Ще трябва да действаме и да работим по тях още от следващата тренировка. И времето ни притиска. Първото, за което се надявам, след мачовете всеки да се възстанови добре и да се върнем в залата абсолютно всички, за да работим здраво. Това е основното”, заяви Николай Стоянов. 

“Във финала играчите на Балкан раздаваха добре топката, държаха на принципите през цялото време, без да променят стила си на игра. По този начин успяха да надиграят нашата защита. Не мисля, че това, че те залагаха на ниска петица е повлияло толкова. По-скоро доброто нападение на Балкан ни обърка повече отколкото това, че имаха по-ниски играчи на позиции 4 и 5”, добави баскетболистът, който ще започне трети пореден сезон със Спартак. 

Най-важното, което можем да си извадим като извод от контролите, които сме изиграли досега, е, че имаме върху какво още да работим и в двете фази на играта. Трябва веднага след почивката да се върнем на 100%, за да можем да изчистим максимално това, което ни липсва в момента и да изглеждаме по начина, по който искаме за началото на двата турнира, в които участваме”, каза още Николай Стоянов. 

Това, че сме нов отбор всички го виждат. Имаме трима американци, които не са играли в България. Тепърва се запознават с нас. Това не е оправдание. В тези дни, в тези контроли преди старта на сезона, трябва да изградим нашия стил, който да показваме и да надграждаме с всеки изминал мач. Надявам се във времето до следващата проверка да се опитаме максимално да надградим това, което показахме по време на турнира в Плевен и то да е достатъчно за едно добро начало в НБЛ и в Северната лига”, добави варненецът. 

На този етап впечатления имам само от първия тим, с който ще играем в Северната лига – Бристол Флайърс. Гледах първата им среща от редовния сезон, който вече започна. Взеха победа като домакини. Изглеждат интересен отбор. Имат добър стил. Все още не сме започнали с разузнаването. И те като нов отбор, подобно на нас, са се постарали да направят добра селекция, за да се представят на максимално добро ниво. Смятам, че ще дойдат в Плевен готови за голяма битка. Надявам се ние да можем да отговорим максимално добре, дори и да спечелим. Преди това ще насочим основно вниманието си към началото на редовния сезон в НБЛ срещу Академик и Миньор”, допълни 196-сантиметровият състезател. 

Радвам се, че има повече отбори в първенството. Това е възможност за всеки един нов град, който става част от баскетболната карта, както и една нова публика. Надявам се феновете на Миньор да са доволни, че техният тим ще бъде част от лигата. Надявам се да им представя добър продукт, който да ги радва. Не знам до каква степен ще имат затруднения със залата, тъй като ще има някакъв ремонт в началото. Радвам се, че ще има още един състав в НБЛ, защото това е шанс и за още млади играчи да получат възможност за изява, както и за по-опитните такива”, смята Николай Стоянов. 

“Все още не съм запознат със съставите на повечето отбори. Имаме контроли срещу Берое и Рилски спортист. С тях ще се запознаем още преди да започне редовния сезон, но все пак това е началото. Знаем как се променят нещата по време на сезона, така че всичко може да очаква. Основното, което гледаме ние, е нашата работа в Спартак да бъде свършена и да започнем по най-добрия начин”, завърши той. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани