ПАО подчини Фенербахче пред погледа на Янис (видео)

Неманя Недович се развихри за "детелините"

998

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на MVP в НБА Янис Адетокунбо Панатинайкос спечели за втори път в Евролигата през 2020/2021. “Детелините” намериха слабостите на Фенербахче, за да бият с 82:68 у дома в мач от 5 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд има в актива си и 2 загуби, както и двубой по-малко.

НАЙ-ДОБРИ: Неманя Недович се развихри за Панатинайкос, като се разписа с 28 точки и бе 7/12 от тройката. Кийфър Сайкс добави 11 и 5 асистенции. Зак Огъст приключи с 9 точки.

Лоренцо Браун бе най-резултатен за Фенербахче със 17 точки и 6 борби. Ахмет Дювериоглу остана с 15.

ЛЮБОПИТНО: “Фенерите” останаха без треньора си Игор Кокошков, който бе изгонен през първото полувреме, заради две технически нарушения.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гръцкият гранд стана първият тим, който успя да лимитира Фенербахче под 70 точки в Евролигата през този сезон. За да го постигнат, момчетата на Йоргос Воворас показаха по-точен мерник от средно разстояние – 54% срещу 47% за гостите. Освен това, Панатинайкос овладя подкошието, след като грабна 38 срещу 29 борби за съперника.

И ОЩЕ: ПАО излезе на терена без капитана си Янис Папапетру, който пропусна двубоя заради травма в ребрата. Крилото получи контузията преди седмица срещу Барселона.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 октомври Панатинайкос ще гостува на Зенит, а Фенербахче ще се изправи срещу Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Предишна статияВаленсия стопира Жалгирис в Евролигата (видео)
Следваща статияЦървена Звезда срази ЦСКА Москва след продължение (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."