12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНБЛ и Спешъл Олимпикс България отново с Европейска баскетболна седмица

НБЛ и Спешъл Олимпикс България отново с Европейска баскетболна седмица

Атлети на Спешъл Олимпикс България ще вземат участие в представянето на отборите в мача между Левски и Рилски спортист

Спешъл Олимпикс България стартира Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс 2023. Инициативата е в рамките на глобалната кампания „Приобщаването е революция“.

В периода от 25 ноември до 3 декември, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2023. Общата цел e да разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола.

ОТКРИВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКА БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА‘2023

Кампанията ще стартира със съвместна пресконференция, която ще се проведе на 24 ноември (петък), от 10.30 ч. в Национален пресклуб „България“. На пресконференцията ще присъстват д-р Христо Христозов, национален директор на Спешъл Олимпикс България, доц. Стефка Джобова, спортен директор на Спешъл Олимпикс България, доц. Мариана Борукова, национален координатор на програмата по баскетбол на Спешъл Олимпикс България, Сандра Велчева-Хънт, генерален мениджър на Националната баскетболна лига и атлети с интелектуални затруднения от програмата по баскетбол на Спешъл Олимпикс България.

По време на пресконференцията ще бъда птредставени планираните инициативи.

ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ

Националната баскетболна лига за поредна година подкрепя каузата за толерантност, равноправие и приобщаване чрез спорт на Спешъл Олимпикс по време на Европейската баскетболна седмица’2022. В рамките на кампанията играчите от клубовете в лигата ще излязат на мачовете с вдигнат хаштаг “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България”. Също така, състезатели от всички отбори от НБЛ ще направят видео обръщение в подкрепа на приобщаването на хората със специални нужди чрез спорт.

Атлети на Спешъл Олимпикс България ще вземат участие в представянето на отборите в мача между Левски и Рилски спортист, който ще се проведе на 24 ноември (петък), от 17.30 ч. в столината зала „Триадица“.

СПОРТНИ ПРАЗНИЦИ В СТРАНАТА

В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България планира промоционални спортни празници по баскетбол, индивидуални умения с топка и състезания с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата и детските градини в страната. Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно популярната игра баскетбол, както и други занимателни спортни игри с топка. През 2022 г. в инициативата се включиха над 800 участници от цялата страна.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани