20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАНБА погна Филаделфия заради липсата на Джеймс Хардън

НБА погна Филаделфия заради липсата на Джеймс Хардън

От лигата започват разследване

НБА започва разследване, след като Джеймс Хардън пропусна първия мач на Филаделфия през новия сезон. Миналата нощ Сиксърс отстъпиха на Милуоки със 117:118 като гости.

Говорителят на лигата Майкъл Бас обясни пред ESPN, че се проверява дали има основателна причина гардът да не играе в срещата. Преди началото на сезона НБА затегна правилата, за да гарантира, че звездите няма да получават почивка в срещи, които са излъчвани по националната телевизия без убедителни аргументи за това.

Сиксърс са взели решение да оставят Джеймс Хардън във Филаделфия, след като той не бе на линия в рамките на 10 дни по лични причини. Самият Джеймс Хардън е изразил желание да пътува с отбора за срещите с Милуоки и Торонто, но от Филаделфия са отказали, смятайки, че той не се намира в най-доброто си физическо състояние.

Според правилата на НБА, играчите могат да не участват в двубои при контузия, по лични причини или в „случай на редки и непредвидени обстоятелства“. В противен случай, клубът може да бъде глобен със $100 000 при първо нарушение, след което санкцията се увеличава всеки следващ път.

Отвъд океана се говори упорито, че Джеймс Хардън е пропуснал предсезонната подготовка на Филаделфия, тъй като от клуба не са уважили молбата му за трейд това лято.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани