16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАНБА наказа Милуоки заради казуса с Богданович

НБА наказа Милуоки заради казуса с Богданович

Бъкс ще се лишат от избор във втория кръг на драфта през 2022 г.

НБА приключи разследването си, свързано с Милуоки и казуса с Богдан Богданович. Според медиите отвъд океана, от лигата са заключили, че клубът е нарушил правилата и ще бъде наказан с отнемане на избор от втория кръг на драфта през 2022 г.

През ноември Бъкс и Сакраменто се разбраха за трейд, включващ сръбския национал. По-късно стана ясно, че от Милуоки са уточнили предварително нов договор на гарда, който трябваше да се превърне в ограничен свободен агент. В същото време, правилникът на НБА забранява контакти с играчите преди отварянето на пазара на свободните агенти.

След това стана ясно, че Богдан Богданович не е дал съгласие за подобен ход. Вместо това той избра да продължи в Атланта със споразумение на стойност $72 млн. за четири години.

При вземане на окончателното решение от лигата са взели под внимание сътрудничеството на Милуоки в разследването и това, че в крайна сметка Богданович е подписал с друг клуб.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани