13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаНационал развали вечерта на Панатинайкос в Евролигата (видео)

Национал развали вечерта на Панатинайкос в Евролигата (видео)

Коди Милър-Макинтайър с ключов кош в края за успех на своя Баскония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Българският национал Коди Милър-Макинтайър изведе своя Баскония до 10-ти успех в Евролигата този сезон. Гардът се превърна в автор на последния кош в срещата от 18 кръг срещу Панатинайкос, дал разликата и оформил крайното 75:73 в полза на своя тим.

И ОЩЕ: Селекцията от Витория има в актива си и 8 поражения, с което се нарежда на 11-та позиция в класирането на най-силната клубна надпревара на Стария континент. „Детелините“ са пети с баланс от 10-8.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Милър-Макинтайър се настани сред реализаторите за Баскония с 10 точки плюс 4 борби и 3 асистенции за 25 минути в игра. При стрелбата си той бе 3/5 от средна дистанция и 4/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Чима Монеке се отчете с 20 точки и 13 борби. Матю Костело и Тадас Седекерскис финишираха съответно с по 11 и 10, като последният овладя и 6 борби.

Кендрик Нън бе най-резултатен за ПАО с 25 точки и 6 борби. С по 11 останаха Костас Слукас и Мариус Григонис, като литовецът грабна и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: 7.52 мин. преди края Костас Слукас изведе гостите напред с тройка за 61:52, но това не отказа Баскония. 53 секунди преди края Чима Монеке постави равенство на таблото с далечен снаряд за 73:73. Последваха пропуски на Кендрик Нън преди Коди Милър-Макинтайър да оформи крайното 75:73 в полза на Баскония.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари Баскония на Коди Милър-Макинтайър ще има визита на Барселона. Същият ден гръцкият гранд ще гостува на Валенсия. 

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани